Dit is hoe Eth2, DeFi en Bitcoin-prijs de CME-futures van Ethereum zullen beïnvloeden

Beleggers zijn nerveus dat de lancering van de CME ETH-futures van deze week een herhaling zal zijn van de CME-lancering van Bitcoin in 2017, maar gegevens suggereren anders.

De hopeloze lancering van de futures in december 2017 van Bitcoin ( BTC ) bleef snel achter bij de verwachtingen van beleggers en hoewel de CME BTC-markt $ 2,5 miljard aan openstaande rente heeft overtroffen, heeft de eerste lancering het verhaal versterkt dat de lancering van CME ETH-futures deze week even bearish zal zijn in de korte termijn.

Voorafgaand aan de lancering van CME BTC-futures, had Bitcoin al 1.900% gewonnen voor het jaar, een rally waarvan sommige analisten beweren dat deze werd voortgestuwd door de verwachting van gereguleerde futures

Nu de CME ETH-futures zijn gelanceerd, houden beleggers nauwlettend in de gaten om te zien of Ether ( ETH ) met een vergelijkbare situatie te maken zal krijgen, aangezien het het afgelopen jaar al 600% heeft gewonnen.

Tot op heden is er geen manier om in te schatten hoe Bitcoin het zou hebben vergaan zonder het bestaan ​​van de CME- en CBOE-futures. Niettemin hebben handelaren nog steeds de neiging om de lancering van CME in verband te brengen met de 70% crash van de BTC-prijs die plaatsvond in de eerste 3 maanden na de lancering.

Het analyseren van een assortiment grondstoffen en FX-contractlanceringen in de afgelopen twee decennia zou een beter perspectief op de kwestie kunnen bieden, dus we zullen de gegevens van de historische index voor eerste handelsdata van CME bekijken om te zien of er een waarneembare prijstrend is die optreedt na CME-noteringen.

Toen de futures op ruwe palmolie in mei 2010 bij CME werden gelanceerd, hadden ze geen invloed op het aanhoudende prijsherstel, zoals de bovenstaande gegevens aangeven. Vergelijkbare contracten bestonden al bijna een decennium bij NYMEX, dus de bovenstaande gebeurtenis was misschien minder belangrijk omdat beide beurzen institutionele klanten afhandelen.

Meerdere factoren hadden ervoor kunnen zorgen dat de palmolieprijzen na de lancering van CME zijn gestegen, waaronder de 23% positieve prestatie van WTI-olie in de komende vijf maanden.

Zuid-Koreaanse won

Op een vergelijkbare toon wonnen de Zuid-Koreaanse futures die in september 2006 genoteerd waren, en in dit geval leek de lancering een onmiddellijke impact op de prijs te hebben.

Ondanks het ontbreken van een futures-contract, bestonden er al Non-Deliverable Forwards (NDF) voor de Zuid-Koreaanse won vóór de CME-notering. Deze NDF-contracten worden meestal over-the-counter (OTC) verhandeld en zijn zelden overdraagbaar tussen beleggers. Dit betekent dat het beursgenoteerde futures-contract een groter aantal instellingen had die zouden kunnen deelnemen.

Nogmaals, het is onmogelijk om in te schatten of deze lancering van het futurescontract een onmiddellijke impact op de prijs had. Het is mogelijk dat de devaluatie van de Zuid-Koreaan de trend van opkomende of Aziatische economieën volgde. Daarom lijkt het een hele klus om deze beweging vast te zetten aan de lancering van CME-futures.

Hoe verging het de commodities?

Zowel Ether als Bitcoin worden meestal als schaarse digitale grondstoffen beschouwd, dus het is logisch om het te vergelijken met andere eerdere CME-lanceringen.

Terugkomend op grondstoffen, diammoniumfosfaat (DAP), een veelgebruikte meststof, beleefde zijn debuut op CME-termijncontracten in juni 2004.